Dobra włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w Polsce najpopularniejszy typ restauracji. Cenimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, sycące i ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej jemy pizze. Mocniej wrażliwi goście kosztują mniej znane potrawy takie jak tortellini, polentę czy włoskie zupy minestrone.
Szukając dobrej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku cechom: czy trattoria stosuje włoskie składniki, czy w menu są również mniej znane dania, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to duża różnorodność i jedzenie z wielu części Włoch. Dobra włoska restauracja stworzy prawdziwie włoski smak.
Kuchnia włoska nie jest trudna, co nie zmienia faktu, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Aromatyczne wino z Włoch
Żadna szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do bycia klasycznym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać trunków. Obiad w stylu włoskim bez wyjątku musi zawierać też wino. Lampka białego wina to dla Włocha typowa praktyka. rest włoska w krk Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie toskańskie vin santo, kalabryjskie lamezia a także monti z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna mieć nie mały wybór win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać indywidualność kuchni włoskiej bez wahania warto wybrać się do restauracji, która umie przygotować nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film